שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
דף הבית » עוגת תפוזים יוונית קלה ומטורפת – פורטוקלופיטה // תאיר מורדוך
מערבבים במקסר עם וו גיטרה:
1 כוס סוכר
1 כוס יוגורט סמיך (עדיף יווני)
2 ביצים
120 מ״ל מיץ תפוזים
120 מ״ל שמן זית או תירס
כף גרידת תפוז
1/2 כף תמצית וניל
כפית וחצי אבקת אפיה
250 גר עלי פילו
מערבבים את כל החומרים מלבד הפילו)
במקסר עם וו גיטרה
מוסיפים את הפילו ומערבבים היטב
יוצקים לתבנית משומנת בחמאה
ואופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגה שחומה ויפה.
מכינים סירופ:
בסיר מרתיחים
כוס וחצי סוכר
3 כוסות מים
1/4 כוס מיץ תפוזים
קליפת תפוז מגורדת
מקרמלים תפוזים לקישוט:
קודם כל, זה לא חובה, זה יפה גם ככה
פורסים תפוז לפלחים דקים מאד
ממיסים מעט סוכר על המחבת, מוסיפים קצת מים ומערבבים, מוסיפים את פרוסות התפוזים ונותנים להם להתקרמל כמה שניות
מפזרים על העוגה כשהיא עוד חמה
מגישים עם יוגורט יווני או שמנת חמוצה