תחשבו עד כמה סיר לחץ יהיה נהדר בחגים ובשבתות.
במקום לעמוד על הסירים במשך ימים שלמים, להילחץ שאין לנו מספיק זמן לבשל ולהתמוטט בערב החג מתשישות, הסיר יכול לחסוך הרבה כאב לב (ורגליים).
לא צריך להילחץ
למרות השם המרתיע , זהו כלי מאוד שימושי לבישול. ההבדל העיקרי בינו לבין סיר רגיל הוא שסיר רגיל לא נאטם לחלוטין, ודרך מכסה הסיר נפלטים אדים באופן בלתי מבוקר. בעקבות פליטת האדים, טמפרטורת התבשיל בסיר אינה נשארת קבועה וכמות הנוזלים בסיר הרגיל משתנה בכל רגע ורגע. לכן, הרבה פעמים בבישול בסיר רגיל אנו פותחים את מכסה הסיר על מנת להוסיף עוד נוזלים ולבדוק שהכל בסדר. בסיר לחץ המצב קצת שונה. לסיר הלחץ יש מכסה שאוטם אותו כמעט לגמרי, ומווסת את קצב יציאת האדים מן הסיר, כך שכמות הנוזלים נשארת פחות או יותר קבועה במשך זמן הבישול. בעקבות השמירה על קצב פליטת האדים, התבשיל יכול להתבשל בקצב אחיד והטמפרטורה לא תשתנה. הוא נקרא סיר לחץ כיוון ששמירת האדים בתוכו יוצרת לחץ של גזים בתוך בטן הסיר, כי האדים רוצים להיפלט החוצה ממנו ולא יכולים הודות למבנה המיוחד של הסיר האטום. לא ניתן לפתוח את מכסה סיר הלחץ במהלך הבישול אלא רק בסופו, מה שיוצר חשש אצל אנשים רבים שפוחדים שהתבשיל לא יצא כמו שצריך בגלל שהם אינם מסוגלים לבדוק מה מתרחש בתוך הסיר. בעבר סירי הלחץ היו פחות בטיחותיים, אך היום, בעיקר בגלל הקדמה הטכנולוגית, למדו לייצר סירי לחץ בטיחותיים מאוד ויותר יעילים.