מי אמר מתכון בריא לפסח ולא קיבל? והפעם נועה פורמן, שפית המתמחה בבישול בריא, מציגה לנו את האלטרנטיבה הבריאה לכבד הקצוץ המסורתי – ההכנה קלילה, הטעם משגע, והערכים התזונתיים – משובחים!
כבד טבעוני מעדשים שחורות
המצרכים:
1 כוס עדשים שחורות (אחרי השרייה במים של 12 שעות)
2 בצלים סגולים בינונים קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך
מעט שמן זית
1/4 כוס יין אדום
תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים רותחים כ- 200 דקות, מסננים אבל שומרים את מי הבישול. במחבת מטגנים את הבצלים קלות בשמן זית (עד שנהיים שקופים), מוסיפים את העדשים למחבת, מערבבים, מתבלים (תימין, מלח ופלפל) וממשיכים לבשל עד שהיין האדום מצטמצם. את התבשיל טוחנים הכל בבלנדר חזק יחד עם האגוזים למרקם חלק, אם חסר נוזלים מוסיפים קצת מנוזלי הבישול של העדשים ששמרנו.
מגישים עם מצה או לצד מקלות של ירקות
בתאבון!