פירות מיובשים הם חטיף אנרגיה מומלץ, משתמשים בהם בספורט וכחלק מתזונה מאוזנת.
הבעיה שרוב הפירות היבשים שזמינים היום בחנויות סובלים משלוש בעיות עיקריות:
- לצורך זירוז תהליך הייבוש והארכת חיי המדף נטבלים הפירות בתערובות שונות של גופרית (סולפיטים)
- פירות רבים מאבדים את צבעם בייבוש, ולכן נצבעים ע"י חומרים כימיים כך שימשכו את העין
- בחלק מהפירות נעשה תהליך של ציפוי הפרי היבש בשכבת סוכר להדגשת הטעם
עגבניות מיובשות יכולות להוסיף לממרח או רוטב, לימון מיובש יכול להפוך כל מים חמים או קרים למשקה משודרג,
פירות הם חטיף אנרגיה שקל לקחת איתכם לכל מקום ולתת פתרון לרגע שתצטרכו יותר אנרגיה!
חטיפי פירות וירקות שלא מתקלקלים:
- פירות: קיווי, תפוח, בננה, אפרסק
- ירקות: עגבניות, לימון