Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

קרפ סוזט מלא בוניל עם רוטב קרמל תפוזים // בר פיירמן

מצרכים להכנת קרפ סוזט מלא בוניל עם רוטב קרמל תפוזים // בר פיירמן

לגלידה:
300 מ”ל שמנת מתוקה 38 אחוז
200 מ”ל חלב
רבע כוס סוכר (אפשר לשים חצי למי שאוהב יותר מתוק)
כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית אם אין לכם, אני משתמשת בתמצית וניל של פלאניפוליה והיא מדהימה @planifolliaofficial )
כפית גרידת תפוז

לקרפים:
3 ביצים גדולות
500 מ”ל חלב
20 גרם סוכר
20 גרם חמאה מומסת
200 גרם קמח
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית

לרוטב:
100 גרם סוכר
4 כפות מים עד שהסוכר נהיה בוצי
מיץ מ2 וחצי תפוזים
כפית מחית וניל איכותית (לא חובה אבל ממש מוסיף!)
20 גרם חמאה

שתפו:

אופן ההכנה

גלידה: מכניסים לסיר קטן את כל המצרכים. מבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומצננים. מעבירים את התערובת המצוננת אל מכונת הגלידה ומפעילים על תוכנית הגלידה. זה לוקח שעה ובזמן הזה נכין את הקרפים והרוטב שלהם.

קרפ: שימו לב שהמתכון הוא לכמות גדולה. אם רוצים כמות קטנה תחלקו את המתכון בחצי.
בכלי גדול מערבבים קודם את המצרכים הרטובים ומוסיפים פנימה את המרכיבים היבשים. טוחנים לבלילה נוזלית וחלקה בעזרת בלנדר מוט. אפשר גם בעזרת מטרפה, צריך לקחת בחשבון שיהיו גושים.
מדליקים את מכשיר הקרפים על עוצמה בינונית ומשמנים במעט חמאה (אפשר גם על מחבת גדולה) מחכים 2 דקות שיתחמם ושופכים מעט בלילה. בעזרת כלי יעודי לקרפים (שהגיע אגב יחד עם המכונה) מפזרים את הבלילה בתנועה מעגלית אחידה כדי שהבלילה תכסה את כל פני שטח. מבשלים עוד כ-דקה על הצד השני ומוציאים.

רוטב: במחבת ממיסים יחד את הסוכר והמים עד שמתקבל קרמל בצבע זהוב יפה. מוסיפים בהדרגה ובזהירות את מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב מתמיד! שימו לב גם אם נראה שזה מתפרק תמשיכו לערבב והקרמל בסוף ימס. מוסיפים את הוניל ומכניסים פנימה את הקרפים מקופלים לרבעים. מכניסים פנימה חמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. מוציאים ומגישים עם גלידה טרייה!

לצפייה במתכון

עוד מתכונים

לדר אפרסק

8 אפרסקים טריים חתוכים ללא קליפה או 2 קופסאות שימורי אפרסקים (רצוי ללא חומרים משמרים) אופן ההכנה: טוחנים את האפרסקים

חטיפי קוקוס // אור בן אוליאל

לא תאמינו כמה טעים וכמה מתוק יכול להיות קינוח עם מעט סוכר! מתכון לחטיפי קוקוס עם שוקולד, שילוב שאי אפשר

מיכל צפיר מכינה כבד קצוץ טבעוני מעדשים שחורות בבלנדר DAVO OMNIBLEND

מי אמר מתכון בריא לפסח ולא קיבל? והפעם נועה פורמן, שפית המתמחה בבישול בריא, מציגה לנו את האלטרנטיבה הבריאה לכבד

סדנאות והדרכות

סל הקניות שלך0
אין מוצרים בסל הקניות שלך
המשיכו לקנות
0

טופס רישום אחריות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס קריאת שירות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס ביטול עסקה

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום