שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
דף הבית » קרפ סוזט מלא בוניל עם רוטב קרמל תפוזים // בר פיירמן
לגלידה:
300 מ”ל שמנת מתוקה 38 אחוז
200 מ”ל חלב
רבע כוס סוכר (אפשר לשים חצי למי שאוהב יותר מתוק)
כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית אם אין לכם, אני משתמשת בתמצית וניל של פלאניפוליה והיא מדהימה @planifolliaofficial )
כפית גרידת תפוז
לקרפים:
3 ביצים גדולות
500 מ”ל חלב
20 גרם סוכר
20 גרם חמאה מומסת
200 גרם קמח
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית
לרוטב:
100 גרם סוכר
4 כפות מים עד שהסוכר נהיה בוצי
מיץ מ2 וחצי תפוזים
כפית מחית וניל איכותית (לא חובה אבל ממש מוסיף!)
20 גרם חמאה
גלידה: מכניסים לסיר קטן את כל המצרכים. מבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומצננים. מעבירים את התערובת המצוננת אל מכונת הגלידה ומפעילים על תוכנית הגלידה. זה לוקח שעה ובזמן הזה נכין את הקרפים והרוטב שלהם.
קרפ: שימו לב שהמתכון הוא לכמות גדולה. אם רוצים כמות קטנה תחלקו את המתכון בחצי.
בכלי גדול מערבבים קודם את המצרכים הרטובים ומוסיפים פנימה את המרכיבים היבשים. טוחנים לבלילה נוזלית וחלקה בעזרת בלנדר מוט. אפשר גם בעזרת מטרפה, צריך לקחת בחשבון שיהיו גושים.
מדליקים את מכשיר הקרפים על עוצמה בינונית ומשמנים במעט חמאה (אפשר גם על מחבת גדולה) מחכים 2 דקות שיתחמם ושופכים מעט בלילה. בעזרת כלי יעודי לקרפים (שהגיע אגב יחד עם המכונה) מפזרים את הבלילה בתנועה מעגלית אחידה כדי שהבלילה תכסה את כל פני שטח. מבשלים עוד כ-דקה על הצד השני ומוציאים.
רוטב: במחבת ממיסים יחד את הסוכר והמים עד שמתקבל קרמל בצבע זהוב יפה. מוסיפים בהדרגה ובזהירות את מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב מתמיד! שימו לב גם אם נראה שזה מתפרק תמשיכו לערבב והקרמל בסוף ימס. מוסיפים את הוניל ומכניסים פנימה את הקרפים מקופלים לרבעים. מכניסים פנימה חמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. מוציאים ומגישים עם גלידה טרייה!