Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

אנחנו נרגשים להשיק את האתר החדש שלנו – האתר כרגע "בהרצה" לפרטים נוספים, הערות או דיווח על תקלות ניתן לפנות ל-mail@oig.co.il

קרפ סוזט מלא בוניל עם רוטב קרמל תפוזים // בר פיירמן

מצרכים להכנת קרפ סוזט מלא בוניל עם רוטב קרמל תפוזים // בר פיירמן

לגלידה:
300 מ”ל שמנת מתוקה 38 אחוז
200 מ”ל חלב
רבע כוס סוכר (אפשר לשים חצי למי שאוהב יותר מתוק)
כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית אם אין לכם, אני משתמשת בתמצית וניל של פלאניפוליה והיא מדהימה @planifolliaofficial )
כפית גרידת תפוז

לקרפים:
3 ביצים גדולות
500 מ”ל חלב
20 גרם סוכר
20 גרם חמאה מומסת
200 גרם קמח
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית

לרוטב:
100 גרם סוכר
4 כפות מים עד שהסוכר נהיה בוצי
מיץ מ2 וחצי תפוזים
כפית מחית וניל איכותית (לא חובה אבל ממש מוסיף!)
20 גרם חמאה

שתפו:

אופן ההכנה

גלידה: מכניסים לסיר קטן את כל המצרכים. מבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומצננים. מעבירים את התערובת המצוננת אל מכונת הגלידה ומפעילים על תוכנית הגלידה. זה לוקח שעה ובזמן הזה נכין את הקרפים והרוטב שלהם.

קרפ: שימו לב שהמתכון הוא לכמות גדולה. אם רוצים כמות קטנה תחלקו את המתכון בחצי.
בכלי גדול מערבבים קודם את המצרכים הרטובים ומוסיפים פנימה את המרכיבים היבשים. טוחנים לבלילה נוזלית וחלקה בעזרת בלנדר מוט. אפשר גם בעזרת מטרפה, צריך לקחת בחשבון שיהיו גושים.
מדליקים את מכשיר הקרפים על עוצמה בינונית ומשמנים במעט חמאה (אפשר גם על מחבת גדולה) מחכים 2 דקות שיתחמם ושופכים מעט בלילה. בעזרת כלי יעודי לקרפים (שהגיע אגב יחד עם המכונה) מפזרים את הבלילה בתנועה מעגלית אחידה כדי שהבלילה תכסה את כל פני שטח. מבשלים עוד כ-דקה על הצד השני ומוציאים.

רוטב: במחבת ממיסים יחד את הסוכר והמים עד שמתקבל קרמל בצבע זהוב יפה. מוסיפים בהדרגה ובזהירות את מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב מתמיד! שימו לב גם אם נראה שזה מתפרק תמשיכו לערבב והקרמל בסוף ימס. מוסיפים את הוניל ומכניסים פנימה את הקרפים מקופלים לרבעים. מכניסים פנימה חמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. מוציאים ומגישים עם גלידה טרייה!

לצפייה במתכון

עוד מתכונים

כל מה שצריך לדעת על טוסטרים ושימוש במגהץ קיטור

טוסטרים ומגהצים הם כבר מזמן חלק ממכשירי החשמל אשר נמצאים בכל בית. טוסטר אובן יכול להיות מכשיר קטן הנמצא במטבח

הבלנדר שיגרום לכם להקים מפעל חמאה בבית – יעל רייף, נענע 10

הבלנדר שיגרום לכם להקים מפעל חמאה בבית –עוצמה ויכולת לעשות מגוון של דברים לא חייבים להיות פרימיום. בלנדר Blendtec Classic

מגה מקרון כשר לפסח של קרן ואיציק קדוש

טוחנים יחד שקדים ואבקת סוכר במעבד מזון. מכניסים את החלבונים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ובסיר נפרד שמים סוכר ומים

סדנאות והדרכות

סל הקניות שלך0
אין מוצרים בסל הקניות שלך
המשיכו לקנות
0

טופס רישום אחריות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס קריאת שירות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס ביטול עסקה

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

אתר OIG עושה שימוש בקובצי cookies, לרבות קובצי cookies של צד שלישי, עבור שיפור הפונקצינליות, שיפור חוויית הגלישה, ניתוח התנהגות גולשים (web analytics) ושיווק ממוקד. המשך גלישה באתר זה מבלי לשנות את הגדרת קובצי ה-cookies של הדפדפן, מהווה אישור לשימוש שלנו בקובצי cookies. למידע נוסף, עיין בהצהרת הפרטיות שלנו.