שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
דף הבית » פשטידת גרטן תפוחי אדמה ובטטה // מיכל לוי אלחלל
תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ
לבצק ( מתאים ל 2 פשטידות קוטר 24 ס״מ)
180 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות + כף גדושה קמח (300 גרם)
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל( 70 גרם)
1 כפית מלח (6 גרם)
1 ביצה
1/4 כוס מים קרים (60 מ"ל)
3 כפות כשבי תיבול קצוצים ( אני השתמשתי בפטרוזיליה וטימין)
למילוי
2 בטטות קלופות בגודל קטן
3 תפוחי אדמה בינונים קלופים
1 מיכל שמנת להקצפה או שמנת לבישול (250 מ"ל)
1/5 כוס חלב ( כ 50 מ״ל)
3 ביצים
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס קשקבל או פרמזן מגורר דק (50 גרם)
1 גבעול טימן טרי מופרד לעלים
מלח ופלפל
1. מחממים את התנור 185 מעלות. משמנים את התבנית. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל מרכיבי הבצק כ 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא מעבר. עוטפים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
2. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות דקות מאוד (מומלץ במנדולינה או מעבד מזון).
3. בקערה בינונית מערבבים יחד שמנת, חלב, ביצים, אגוז מוסקט וגבינה. מתבלים במלח ופלפל.
4. על משטח מקומח מרדדים מחצית מהבצק לעיגול התואם את התבנית ובעובי כ 0.3 מ״מ. מעבירים אותו לבסיס התבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. נועצים מזלג בבסיס התבנית כמה פעמים. מעבירים למקפיא ל 15 דקות לקירור והתייצבות. מסדרים את פרוסות הבטטה צמודות בהיקף כך שהן נשענות באלכסון על שולי התבנית. במעגלים צפופים ומתחלפים של בטטה ותפוח אדמה. מתבלים במעט מלח מעל לירקות. יוצקים בעדינות מעל ובין הירקות את הבלילה מפזרים עלי טימין מעל. ואופים כ 55 דקות או עד שהירקות רכים (בודקים עם מזלג). מגישים חם.