שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
דף הבית » עוגת שמרים מלוחה // דור פלג
לבצק – בתוך קערת מיקסר שמים 500 מ״ל (475 גרם) שמנת להקצפה (38%), 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם טריים, כף גדושה סוכר ו-500 גרם קמח. מערבלים 4-5 דקות עד הגעה לבצק אחיד שמנקה את דפנות הקערה, מוסיפים כפית מלח ולשים 2-3 דקות אחרונות. מכדררים, מעבירים אל קערה, מכסים ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר, אני ממליץ לילה שלם ואפילו שניים במקרר ✨
.
קרם פרמזן – במחבת ממיסים בחום בינוני 100 גרם חמאה, מוסיפים 100 גרם קמח ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים ליטר חלב קר, בהדרגה, ומבשלים 6-7 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב יחסית מסמיך. מתבלים במלח ובפלפל, מכבים את האש ומוסיפים 200 גרם פרמזן מגורדת. מערבבים עד הגעה לרוטב חלק ומצננים במקרר.
.
הרכבה – על משטח מקומח מרדדים בעדינות את הבצק למלבן דק. מעל, מורחים את קרם הפרמזן המקורר ומוסיפים תרד (חבילה, שטוף וקצוץ), חופן עלי בזיליקום, 4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים ועירית (או בקיצור, כל עשב תיבול שבא לכם). מעל, הוספתי גם 3 תפוחי אדמה שחתכתי לקוביות ואפיתי 10 דקות ב-180° לריכוך חלקי, 250 גרם קוביות גבינה (ערבבתי מוצרלה וגאודה) והמון פרמזן מגורדת!
.
מגלגלים לגליל ארוך, פורסים לאורך וקולעים למעין צמה בזהירות, כשהמלית חשופה כלפי מעלה. מעבירים אל תבנית (קסטן, או מחלקים לחצי עבור שתי תבניות אינגליש קייק), מכסים ומתפיחים שעתיים בטמפטורת החדר עד הכפלת הנפח. בסיום, אופים 45-60 דקות ב-170°, מצננים מעט ומגישים עם עוד פרמזן. בתיאבון 🤩