מצרכים:
2/1 כוס שמן זית
קוביית דלעת במשקל 600 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
3 גזרים (בערך 400 גרם), קלופים וחתוכים גס
4 שיני שום, קלופות
2 בטטות בגודל בינוני (בערך 500 גרם), קלופות וחתוכות לקוביות
1 דלורית קטנה (בערך 600 גרם), קלופה וחתוכה לקוביות
2 גבעולי מרווה (לא חייבים)
2/1 כוס קוואקר
אופן ההכנה:
מחממים 4/1 כוס מהשמן בסיר גדול.
מוסיפים את השום ואת כל הכתומים ומאדים כ 5- דקות מעל חום בינוני.
מכסים במים, מוסיפים את המרווה אם משתמשים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה 20 דקות.
בוחשים פנימה את הקוואקר וממשיכים לבשל עוד 20-10 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
מוציאים את גבעולי המרווה מהמרק וטוחנים אותו בבלנדר ידני למרקם חלק.
תוך כדי הטחינה מוסיפים את שמן הזית שנותר – זה יעזור להסמיך את המרק.
טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם לפני שמגישים.