Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מגה מקרון כשר לפסח של קרן ואיציק קדוש

מצרכים להכנת מגה מקרון כשר לפסח של קרן ואיציק קדוש

למרציפן:

240 גרם אבקת שקדים

240 גרם אבקת סוכר

90 גרם חלבון

למרנג:

90 גרם חלב

240 גרם סוכר

60 גרם מים

קרם:

250 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד לבן

100 גרם מסקרפונה

30 גרם א.סוכר

תמצית ווניל פירות טריים (מעל הקרם)

שתפו:

אופן ההכנה

אופן הכנת המקרון:

טוחנים יחד שקדים ואבקת סוכר במעבד מזון. מכניסים את החלבונים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ובסיר נפרד שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה.

מבשלים את הסוכר והמים על להבה בינונית ומודדים בעזרת מדחום את הטמפרטורה, כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 112

 

מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה .

כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות יוצקים אותו בזרם דק על החלבונים המוקצפים, תוך כדי הקצפה .לאחר שתי דקות מורידים את מהירות ההקצפה לבינונית. ממשיכים להקציף את המרנג במשך כ-5-7 דקות עד שהקערה בטמפרטורת גוף במגע. מעבירים את המרנג לקערה נפרדת ומנפים את תערובת השקדים ואבקת הסוכר במסננת דקה לקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את המיקסר מהמרנג). מוסיפים לקערה את החלבונים וצבע מאכל. ומערבבים קלות בעזרת וו גיטרה רק עד לחיבור בין החומרים.  מוסיפים כשליש מהמרנג המוקצף לקערת המיקסר ומערבבים מעט. מוסיפים את יתר המרנג וממשיכים לערבב בעזרת וו הגיטרה בעדינות. המסה שמתקבלת צריכה להיות במרקם שמזכיר טחינה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 15.

על נייר אפיה מסמנים שני עיגולים בקוטר 18. הופכים את הנייר ומזלפים עיגול אחד בספירלה מהפנים החוצה ועיגול שני מזלפים חישוק. במסה שנשארה מזלפים בתבנית נפרדת מקרונים קטנים.

אופים את המקרונים הגדולים בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות כ35 – דקות ואת התבנית של המקרונים הקטנים 12 דקות.

 

אופן הכנת הקרם:

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד הלבן. מקררים כ 6-שעות, מכניסים את השמנת והשוקולד הלבן לקערת המיקסר עם המסקרפונה, אבקת הסוכר והווניל ומקציפים לקרם. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן.

 

הרכבה: מומלץ להרכיב כמה שעות לפני האכילה.

מזלפים את הקרם על המקרון בצורת ספירלה. משאירים רווח של כ 1/2 ס"מ מהשוליים ובחלק החיצוני מזלפים פסים.

מניחים את החישוק מעל הקרם ומסדרים במרכז פירות טריים.

עוד מתכונים

מתכון לעוגת גבינה אפויה // קרן קדוש

לקערת מיקסר עם מקציף שמים מסקרפונה, שמנת מתוקה אבקת סוכר, ווניל עד לקבלת מרקם חלק. מזלפים קצפת מסביב לעוגה ומקשטים

מתכון לעוגות שמרים // אור בן אוליאל

מתכון לעוגות שמרים מופחתות סוכר בשלושה מילואים שונים (ומופחתי סוכר גם הם): שוקולד, אגוזים וחלווה פיסטוק.

חטיף אנרגיה בריא

פירות מיובשים הם חטיף אנרגיה מומלץ, משתמשים בהם בספורט וכחלק מתזונה מאוזנת. הבעיה שרוב הפירות היבשים שזמינים היום בחנויות סובלים
סל הקניות שלך0
אין מוצרים בסל הקניות שלך
המשיכו לקנות
0

סדנאות והדרכות

טופס רישום אחריות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס קריאת שירות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס ביטול עסקה

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום