מצרכים:
קמח לבן 190 גר' ( 3/4 כוס)
3 ביצים
שמרים יבשים 40 גר' ( 1 כפית)
1 כפית מלח
סוכר 15 גר' ( 1 כף)
1 ביצה להברשה
2 כפות חלב קר
חמאה קרה חתוכה לקוביות 125 גר' ( 1/2 כוס)
אופן ההכנה:
במתכון זה אנו משתמשים ברולר אשר לש את הבצק בצורה אחידה ודואג שלא יהיה גר' אחד של בצק שלא יעבור את פעולת הלישה ומעניק לו את הגמישות הרצויה.
יש להקפיד על שמירת מרחק של 2-3 ס"מ בין הזרוע האוחזת ברולר לבין הקערה כדי שהבצק יעבור בצורה חלקה.
נעבוד עם קערת הנירוסטה.
- מכניסים לקערה את הקמח, הביצים, שמרים, מלח סוכר וחלב ומפעילים את הקערה על מהירות נמוכה.
- ממשיכים את הלישה כ 3- דקות ומגבירים למהירות בינונית לעוד 3 דקות נוספות.
- מאיטים את המהירות ומוסיפים את החמאה לאט לאט (לא בבת אחת)
- ממשיכים ללוש את הבצק עד שמתקבל בצק גמיש ודביק. מכסים את הקערה.
- מעבירים למקרר למשך כשעה.בתיאבון!