מצרכים:
תפוח אדמה בינוני
2 ביצים טרופות
3 כפות שיבולת שועל
שן שום כתושה
כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה:
קולפים את הירקות, ומגררים במגררת דקה.
מניחים הירקות במסננת מוסיפים מלח ומערבבים.
משאירים למשך ½ שעה, להגיר נוזלים.
סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר המצרכים, ומערבבים .
טועמים ומתקנים תיבול.
יוצקים כף מלאה מהתערובת לכל שקע (אין צורך לשמן את השקעים).
בעזרת מרית משטחים מעט ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים.
מומלץ להגיש עם רוטב שמנת:
מערבבים גביע שמנת חמוצה 9%,
מלח נענע קצוצה ויוצקים מעט מעל כול לביבה.
בתיאבון!