לצפיה במתכון הקליקו
(ניתן להכין כקינוח אישי או בתבנית גדולה)
עוגיות אמרטי:
250 גרם אבקת שקדים מולבנים
250 גרם אבקת סוכר
כפית קורנפלור
4 חלבונים
מחית וניל
סירופ קפה:
4 מנות קפה אספרסו ארוך
ליקר אמרטו
זביונה:
4 חלמונים
100 גרם סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שמנת מתוקה
מקל וניל
30 גרם מים
לעיטור:
אבקת קקאו
גנאש שוקולד:
50 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד חלב
30 גרם שוקולד מריר
קורט מלח
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך – 150-160 מעלות.
בקערת המיקסר הקציפו חלבונים במהירות גבוהה. כאשר מתחיל להיווצר קצף הוסיפו מחצית מאבקת הסוכר בהדרגה. המשיכו עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
ערבבו את אבקת השקדים עם המחצית הנוספת של אבקת הסוכר, מחית הווניל והקורנפלור וקפלו לתוך הקצף.
העבירו את התערובת לשק זילוף חד-פעמי עם צנתר חלק מס 15.
זלפו על נייר האפייה בתבנית אצבעות בגודל 10 ס"מ ונפו מעל אבקת סוכר.
הכניסו לתנור למשך 18 דקות ובסיום האפייה הוציאו את התבנית לקירור מחוץ לתנור.
יש לאחסן בקופסה סגורה היטב בטמפרטורת החדר או במקפיא עד לשימוש.
הכנת סירופ קפה:
ערבבו קפה אספרסו עם ליקר אמרטו והעבירו לתבנית מלבנית עמוקה.
הכנת קרם השוקולד:
הניחו את שני סוגי השוקולד יחד עם מלח בקערה.
חממו שמנת מתוקה לסף רתיחה וצוקו על תערובת השוקולד. ערבבו עד להמסה.
הכנת זביונה:
בקערה חסינת חום ערבבו חלמונים וסוכר על בן מארי עד להמסת הסוכר. (בן מארי – סיר עם מים רותחים ועליו הקערה כך שהמים בסיר לא נוגעים בקערה אלא רק ההדים). העבירו את התערובת לקערת מיקסר עם בלון הקצפה והקציפו עד לקבלת קצף תפוח. בקערה נפרדת, הקציפו מסקרפונה ושמנת.
אחדו את שני הקרמים בתנועות קיפול.
הרכבת הטירמיסו:
טבלו עוגיות אמרטי בקפה, נערו קלות והניחו על צלחת. זלפו מקרם הזביונה על העוגיות, חזרו על הפעולה: הניחו מעל שכבה נוספת של עוגיות אמרטי טבולות בקפה, וזלפו קומה נוספת של הקרם. נפו אבקת קקאו מלמעלה וצקו מעל מהגנאש שוקולד.