בלנדר לשייקים איכותי לא נמדד לפי הצבע של הידית או של הפלסטיק (למרות שחשוב לנו מאוד שייראה יפה על השיש במטבח), אלא צריך להתחשב במפרט הטכני של הבלנדר, לקרוא עליו ולהשוות אותו לבלנדרים אחרים על מנת שנוכל להגיע למוצר שמתאים לנו.
כאשר רוצים להכין שייק, בעיקר שייק ירוק, אנחנו רוצים 'לפתוח' את הטעמים השונים של המרכיבים שאנו שמים בשייק. אין צורך לשים סוכר להעצמת הטעם כי הטעם הטרי, הפירותי והעשיר שאנחנו מחפשים צריך להגיע מהמרכיבים שאנו משתמשים בהם. שייקים יכולים להכיל כמות גדולה ומגוונת של טעמים המגיעים מרכיבים שונים ומרמת עיבוד שונה של החומרים. בנוסף, אנחנו רוצים שהשייק שלנו יהיה אוורירי וקליל, בעל מרקם קטיפתי וכמובן ללא חתיכות לא מעובדות שנותרו מאחור. השייק צריך להחליק לנו במורד הגרון ללא גושי פירות בלתי רצויים, כדאי שיהיה חלק ונעים. כמובן שחלק גדול מטעם השייק מגיע מהמצרכים בהם אנו משתמשים להכנת הבלילה, אך לא רק. מה שעוזר לטעם האיכותי של השייק, אותו אנו מחפשים, לבלוט ולהתעצם הוא סוג הבלנדר בו אנו טוחנים את הרכיבים שלנו. אם לא נטחן את הרכיבים בתוך בלנדר לשייקים טוב ועוצמתי, השייק שלנו פשוט לא יגיע לטעם הרצוי ולא למרקם הרצוי. אך אם השתמשנו בבלנדר טוב, חווית שתיית השייק תהפוך לחוויה בלתי נשכחת, כמעט ממכרת ועריבה לחך.