שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
שימוש בעוגיות (cookies) אנו משתמשים בעוגיות בכדי להבטיח כי אנו נותנים לך את החוויה הטובה ביותר באתרנו.
אם תמשיך להשתמש באתר זה אנו נניח שאתה מרוצה ממנו.
דף הבית » בבקה ריקוטה מטורפת // איציק קדוש
לבצק:
קילו קמח
40 גרם שמרים טריים
3 ביצים
140 גרם סוכר
250 גרם חמאה
480 מ”ל חלב
7 גרם מלח
למלית:
2 מיכלים (500 גרם) גבינת ריקוטה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל / מקל וניל
קליפה מגוררת מ־1 לימון
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
1 ביצה
לשטררויזל:
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
להברשה :
ביצה טרופה
להגשה:
אבקת סוכר
1. לקערת מיקסר עם וו לישה , הכניסו את הביצים והחלב ערבבו עם השמרים , מעל שפכו קמח , סוכר והתחילו ללוש עד לקבלת בצק אחיד . הוסיפו את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה וכאשר החמאה נטמעת הוסיפו מלח ולושו עוד כחמש דקות , עד לקבלת בצק חלק.
מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
2. עוברים למלית- מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הדובדבנים ושומרים במקרר עד השימוש.
3. מכינים שטררויזל- מעבדים את החומרים במיקסר וו גיטרה על לקבלת פירורים גדולים. שומרים במקרר עד השימוש.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ., חותכים לשלושה מלבנים וחותכים את הקצוות במרווחים שווים. מזלפים מעל את המלית במרכז סוגרים את הקצוות כמו בסרטון
5. מניחים בתבנית אינגליש קיק, ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
מברישים את העוגה בביצה טרופה, מצפים בשטרויזל ואופים:
7. אופים 22-20 דקות עד שהעוגה זהובה מאוד. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
בתיאבון וחג שמח