מצרכים:
2.5 כוסות קמח כוסמין טרי, קמח חיטה מלאה או קמח שיפון, או תערובת שלהם
1 כוס יוגורט רגיל
1 כפית מלח ים
1.5 כפיות אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
2 כפות גרעיני שומשום, קלויים בתנור
8 כפות חמאה מומסת
קמח לבן לא מולבן
אופן ההכנה:
- עבור קמח מונבט:
הכניסו קמח מונבט, יוגורט, מלח, אבקת אפייה ו -4 כפות חמאה למעבד מזון או בלנדר
מקצועי וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה.
הוסיפו גרעיני שומשום, והפעילות את הבלנדר על PULSE פעם או פעמיים לערבוב.
רדדו את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ על דף אפיה, והשתמשו בקמח לבן למנוע הידבקות.
חתכו לריבועים בסכין או לעיגולים עם כוס.
הניחו על נייר אפייה משומן, והברישו את יתרת החמאה המומסת.
אופים במייבש מזון בחום של 150 מעלות עד שהקרקרים יבשים לחלוטין ופריכים.
יש לאחסן בכלי אטום במקרר. - קמח לא מונבט:
מערבבים קמח עם יוגורט ומניחים במקום חמים למשך 12 עד 24 שעות.
פועלים לפי ההוראות בסעיף הקודם. - וריאציות:
ניתן להוסיף נבטים מסוגים שונים, פרג, עשבי תיבול ועוד.
לבריאות!