Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

קרפ סוזט מלא בוניל עם רוטב קרמל תפוזים // בר פיירמן

מצרכים להכנת קרפ סוזט מלא בוניל עם רוטב קרמל תפוזים // בר פיירמן

לגלידה:
300 מ”ל שמנת מתוקה 38 אחוז
200 מ”ל חלב
רבע כוס סוכר (אפשר לשים חצי למי שאוהב יותר מתוק)
כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית אם אין לכם, אני משתמשת בתמצית וניל של פלאניפוליה והיא מדהימה @planifolliaofficial )
כפית גרידת תפוז

לקרפים:
3 ביצים גדולות
500 מ”ל חלב
20 גרם סוכר
20 גרם חמאה מומסת
200 גרם קמח
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית

לרוטב:
100 גרם סוכר
4 כפות מים עד שהסוכר נהיה בוצי
מיץ מ2 וחצי תפוזים
כפית מחית וניל איכותית (לא חובה אבל ממש מוסיף!)
20 גרם חמאה

שתפו:

אופן ההכנה

גלידה: מכניסים לסיר קטן את כל המצרכים. מבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומצננים. מעבירים את התערובת המצוננת אל מכונת הגלידה ומפעילים על תוכנית הגלידה. זה לוקח שעה ובזמן הזה נכין את הקרפים והרוטב שלהם.

קרפ: שימו לב שהמתכון הוא לכמות גדולה. אם רוצים כמות קטנה תחלקו את המתכון בחצי.
בכלי גדול מערבבים קודם את המצרכים הרטובים ומוסיפים פנימה את המרכיבים היבשים. טוחנים לבלילה נוזלית וחלקה בעזרת בלנדר מוט. אפשר גם בעזרת מטרפה, צריך לקחת בחשבון שיהיו גושים.
מדליקים את מכשיר הקרפים על עוצמה בינונית ומשמנים במעט חמאה (אפשר גם על מחבת גדולה) מחכים 2 דקות שיתחמם ושופכים מעט בלילה. בעזרת כלי יעודי לקרפים (שהגיע אגב יחד עם המכונה) מפזרים את הבלילה בתנועה מעגלית אחידה כדי שהבלילה תכסה את כל פני שטח. מבשלים עוד כ-דקה על הצד השני ומוציאים.

רוטב: במחבת ממיסים יחד את הסוכר והמים עד שמתקבל קרמל בצבע זהוב יפה. מוסיפים בהדרגה ובזהירות את מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב מתמיד! שימו לב גם אם נראה שזה מתפרק תמשיכו לערבב והקרמל בסוף ימס. מוסיפים את הוניל ומכניסים פנימה את הקרפים מקופלים לרבעים. מכניסים פנימה חמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. מוציאים ומגישים עם גלידה טרייה!

לצפייה במתכון

עוד מתכונים

ממון ידיעות אחרונות בדק ומצא – רדיאטור DAVO LUMA

בדקנו רדיאטור אקולוגי חסכוני, חברת OIG משיקה DAVO LUMA רדיאטור אקולוגי חסכוני ורב עוצמה. לדברי החברה, הרדיאטור מחמם שטח גדול

אופה לחם ביתי בקלות? בלנדר של BLENDTEC

אופה לחם ביתי- כולם רוצים, אבל לעתים זה נדמה כי מאוד קשה להכין / לאפות לחם ביתי. בדרך כלל הוא

מיכל צפיר – שייק אנרגיה בבלנדר DAVO OMNIBLEND

16:00 אחה״צ ״אמא, אפשר משהו מתוק?״ ברווווווור שאפשר!!! מיד הכנתי שייק אנרגיה מתוק ומשגע. מכניסים אל מעבד המזון בננה, שני
סל הקניות שלך0
אין מוצרים בסל הקניות שלך
המשיכו לקנות
0

סדנאות והדרכות

טופס רישום אחריות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס קריאת שירות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום

טופס ביטול עסקה

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף. בפניה ללא חשבונית ניתן לקבל את השירות בתשלום