לאכול נכון מהרגע הראשון

מיום היוולדו התינוק מקבל את כל צרכיו התזונתיים מחלב אם או מתחליפי חלב. החלב מספק את צרכי גופו המתפתח של התינוק, את קצב גדילתו המהיר ובעיקר את החומרים הנצרכים לשמירה קצב התפתחות תקין של המוח.

לאחר החצי השנה הראשונה לחייו, התינוק מתחיל שלב חדש בתזונה: במקביל לבקיעת השיניים, במערכת העיכול של התינוק מתחילים להתפתח אנזימים שיכולים לפרק מזון אחר מלבד חלב, ואכן לפי משרד הבריאות זהו הגיל המומלץ להתחיל לתת לתינוק מזון מוצק. שלב זה מכונה שלב המעבר למוצקים.

בזמן הזה, להורה נפתחות הרבה אפשרויות מה ומתי להאכיל את התינוק, דבר שגורם לעיתים לבלבול ואף עלול להוביל לנזק לבריאות התינוק. כך לדוגמה, מזונות המכילים אלרגנים מסוימים כמו בוטנים, שומשום, גלוטן או ביצים – מומלץ לא לתת לתינוק בשלב מוקדם זה.

אז מה כן?

בתור התחלה, מומלץ לתת לתינוק מזון שיהיה קל לעיכול הראשוני(לעיסה ורוק) ולעיכול השניוני(בקיבה ובמעיים). ירקות הם דוגמה מעולה לכך: הם קלים לעיכול, עתירי ויטמינים ופשוטים מבחינה מולקולרית, בשונה מחלבונים ושומנים שקשים יותר לעיכול ולפירוק.

יש להבדיל בין ירקות לפירות, שכן בפירות יש סוכר. אמנם מדובר בסוכר טבעי, אך עדיין כולנו מודעים להשפעה הממכרת שיש לסוכר, ואנחנו נרצה להימנע מלהרגיל את התינוק לסוכר בשלב כה מוקדם בחייו.

כמו שלימדו אותנו בגן ללעוס טוב על מנת לעכל טוב, אנחנו צריכים לעזור לתינוק לעכל בצורה טובה יותר ולתת לקיבה להתרכז בלספוג את הערכים התזונתיים בצורה מהירה, מאשר להתעסק בלעשות את פעולת העיכול הראשונה שהפה לא עשה. על כן, נעדיף תמיד בשלבים הראשונים להגיש לתינוק ירקות רכים בצורת מחית על ידי טחינה איכותית של המזון, כזו שמצד אחד תהיה בעלת מרקם חלק ללא גושים ומצד שני תשמור על החומרים המזינים והויטמינים שנמצאים במזון.

זכרו! פיתוח הרגלי אכילה בריאים הם חיוניים מהרגע שנכנס מזון שאינו חלב אם לפיו של התינוק, לכן רצוי שהמזון הניתן לתינוק יהיה כמה שיותר טבעי וכמה שפחות מעובד. הדבר מונע בטווח הקצר והארוך בעיות עיכול, עצירויות ואף פיתוח אלרגיות מסוימות.

להכין מזון בריא וטבעי לתינוק עם Nutribullet Baby

Nutribullet Baby, בלנדר לתינוקות המאפשר לכם להכין בקלות ובמהירות מחיות ודייסות לתינוק, תוך מיצוי מקסימלי של ויטמינים וחומרים מזינים. כעת אתם יכולים להיות בשליטה מלאה על מה שהבייבי שלכם אוכל.

המכשיר וכלי האחסון שבערכה הם ללא ביספינול איי (BPA Free) ואינם פולטים חומרים מסוכנים, גם כשמדובר במזון חם. הכלים בערכה מתאימים במיוחד לאוכל של תינוקות והם נבדקו ואושרו ע"י מכון התקנים כעומדים בדרישות התקן הישראלי ת"י 5113.

לפרטים ולרכישת נוטריבולט בייבי לחצו כאן >>

CONTACT US

רוצים לדעת יותר? חייגו אלינו עוד היום
050-9209035

ייבוא ושיווק

מכשיר גלידה | דגם DAVO 2581

מתכון לדייסת שיבלת שועל

מתכון לשייק אפרסק טעים במיוחד

מתכון לחביתת ירק

מחית בטטה

להכנת כ-285 גר' מחית
מתפוח אדמה מתוק אחד ניתן להכין מספר מנות של מזון תינוקות ולחסוך בכך זמן יקר.

מרכיבים

1 בטטה בינונית, קלופה (מאודה או מבושלת)
3 כפות חלב אם, תחליף חלב לתינוקות או מים

הוראות הכנה

הוסיפו בטטה מאודה ומצוננת היטב ואת הנוזל לקערה.
אל תחרגו מקו סימון הגובה המקסימאלי.

ערבבו עד להשגת דרגת הסמיכות הרצויה.

בתאבון.

מרק עוף, אורז חום וגזר

להכנת כ-235 מ"ל מרק
רסקו למחית חלק קטן מהמנה המאוזנת הזו, להגשה לתינוק. אפשר להגיש את היתר לבני המשפחה!

מרכיבים

1/4 כוס גזר (מאודה או מבושל)
*ניתן להוסיף מחית בטטה וגזר אם יש לכם
1/4 כוס עוף, מבושל וקצוץ
1/4 כוס אורז חום, מבושל
1/2 כוס מרק ירקות, לא מומלח

הוראות הכנה

הוסיפו קודם את הנוזל ואז הוסיפו את הגזר, העוף והאורז המצוננים היטב לקערה.
אל תחרגו מקו סימון הגובה המקסימאלי.

ערבבו במשך 30 שניות עד לקבלת מרקם אחיד, ואז בחשו.

ערבבו למשך 30 שניות נוספות להשגת דרגת הסמיכות הרצויה.

בתאבון.

מחית אבוקדו

ניתן להכין כ-125 גר' מחית
האבוקדו העשיר בויטמינים, מינרלים וחומצות שומן בלתי רוויות בריאות הוא אחד ההישגים הגדולים ביותר של הטבע.

מרכיבים

1 אבוקדו, קטן
1/4 כפית מיץ לימון (אופציונאלי, למניעת השחמה)
3 כפות חלב אם, תחליף חלב לתינוקות או מים

הוראות הכנה

הוסיפו את המרכיבים לכוס הקטנה. אל תחרגו מקו סימון הגובה המקסימאלי.

ערבבו עד להשגת דרגת הסמיכות הרצויה.

בתאבון.

חביתה צמחונית

3 מנות
ביצים מקושקשות קלאסיות יקבלו ערך תזונתי קצת יותר גבוה בזכות תוספת של כמה ירקות טעימים. מאכלי ביצים כאלו מהווים ארוחת בוקר, צהריים או ערב טעימה שכל המשפחה תאהב.

מרכיבים

1/4 גזר, בינוני, מבושל/מאודה
1/4 קישוא, בינוני, מבושל/מאודה
4 עגבניות שרי
3 ביצים, גדולות
1/4 כוס גבינת צ'דר, מגוררת
2 כפיות שמן זית כתית מעולה

הוראות הכנה

הוסיפו את הירקות והביצים לקערה וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.

חממו את שמן הזית במחבת בינונית מעל אש בינונית.

שפכו את תערובת הביצים למחבת והוסיפו מעל את הגבינה המגוררת.
תנו לתערובת הביצים להתבשל, הטו את המחבת הצידה והזיזו בזהירות את החלקים המבושלים לפי הצורך.

כאשר המשטח העליון של הביצים הסמיך ולא נותר נוזל ביצים נראה לעין, קפלו את החביתה לחציה עם מרית.

הקפידו שהחביתה תהיה צוננת למגע בעת הגשתה. אחסנו את השאריות במקרר להכנת ארוחה קלה למחרת.

בתאבון.

מחית תות בננה

מרכיבים

1 בננה בינונית, קצוצה
2 תותים, חתוכים לחצאים

הוראות הכנה

הוסיפו את המרכיבים לקערה.
אל תחרגו מקו סימון הגובה המקסימאלי.

ערבבו עד להשגת דרגת הסמיכות הרצויה.

בתאבון.

פירה אפונה

מרכיבים

כוס 1 | אפונה קפואה
1/4 כוס | מים

הוראות הכנה

מאדים או מרתיחים את גרגרי האפונה
עד שהם רכים ונימוחים

נותנים לאפונה להתקרר

הכניסו את שני המרכיבים לבלנדר

הפעילו את המכונה עד שהאפונה תהפוך
לפירה בסמיכות הרצויה

בתאבון.

משווקים מורשים