בתור התחלה, מומלץ לתת לתינוק מזון שיהיה קל לעיכול הראשוני(לעיסה ורוק) ולעיכול השניוני(בקיבה ובמעיים). ירקות הם דוגמה מעולה לכך: הם קלים לעיכול, עתירי ויטמינים ופשוטים מבחינה מולקולרית, בשונה מחלבונים ושומנים שקשים יותר לעיכול ולפירוק.
יש להבדיל בין ירקות לפירות, שכן בפירות יש סוכר. אמנם מדובר בסוכר טבעי, אך עדיין כולנו מודעים להשפעה הממכרת שיש לסוכר, ואנחנו נרצה להימנע מלהרגיל את התינוק לסוכר בשלב כה מוקדם בחייו.
כמו שלימדו אותנו בגן ללעוס טוב על מנת לעכל טוב, אנחנו צריכים לעזור לתינוק לעכל בצורה טובה יותר ולתת לקיבה להתרכז בלספוג את הערכים התזונתיים בצורה מהירה, מאשר להתעסק בלעשות את פעולת העיכול הראשונה שהפה לא עשה. על כן, נעדיף תמיד בשלבים הראשונים להגיש לתינוק ירקות רכים בצורת מחית על ידי טחינה איכותית של המזון, כזו שמצד אחד תהיה בעלת מרקם חלק ללא גושים ומצד שני תשמור על החומרים המזינים והויטמינים שנמצאים במזון.
זכרו! פיתוח הרגלי אכילה בריאים הם חיוניים מהרגע שנכנס מזון שאינו חלב אם לפיו של התינוק, לכן רצוי שהמזון הניתן לתינוק יהיה כמה שיותר טבעי וכמה שפחות מעובד. הדבר מונע בטווח הקצר והארוך בעיות עיכול, עצירויות ואף פיתוח אלרגיות מסוימות.