ג'יי אסקאסו נולד בכפר קטן בהרי הואסקה. הוא תמיד היה אדם עם רוח יזמית גדולה, והמעבר לעיר הגדולה הייתה ההזדמנות היחידה שלו לשפר את עצמו. הוא עזב את הכפר שלו ועבר לברצלונה עם 3,000 פסטות בכיס וראש מלא רעיונות. בשנות ה-50, האספרסו הפך לפופולרי בספרד ובכל רחבי אירופה. בברצלונה, במיוחד, הפופולריות שלה ראתה את צמיחתה של תעשייה משגשגת מבוססת קפה.
בשנת 1950, J. Ascaso החל לעבוד בחברה המספקת חלקי מכונת אספרסו מצופים כרום. מ-1952 עד 1962 ג'יי אסקאסו עבד על קו הייצור של Gaggia , בייצור חלקים עבור חברת מכונות הקפה המפורסמת בעולם.
יצרני מכונות קפה אחרים יצאו לשוק. מספר מכונות האספרסו המותקנות היה גדול מתמיד והיה צורך גובר בשירותי תחזוקה ותיקונים. J. Ascaso החליטה לייצר רכיבים לכל מכונות הקפה שהיו בשוק באותה תקופה.
לאחר שהימים הראשונים הקשים הסתיימו, שכרה החברה נציג מכירות שהציג את אסקאסו לעולם המפיצים והמכונאים המקצועיים, ועם הבנה בסיסית של אטמי O-ring, מחזיקי מסננים, שסתומי קיטור וגופי חימום, נסע לאורך כל הדרך. ולרוחבה של ספרד, מראה את המוצרים השונים לטכנאים מקומיים.
בשנת 1962, ג'וסוס אסקסו הקים עסק משלו, ייצור והפצת חלקי חילוף למכונות קפה אספרסו. נכון לעכשיו, Ascaso מוכרת את מוצריה בלמעלה מ-95 מדינות כשהצמיחה נמשכת, ויוצרת חטיבות עסקיות חדשות כגון ייצור מכונות אספרסו.
JL. Ascaso , בנו של המייסד, הוא האיש שאחראי לגיוון של Ascaso Factory בשנים האחרונות. הוא הסתפק בייצור מכונות אספרסו כדי להפגיש בין ידע טכני ותרבות אספרסו.
נולדה הפילוסופיה ' לאוהבי קפה '.