הרימון הוא אחד משבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל, וידוע בתרבות כסמל לברכה, שפע וחוכמה. ברפואה הטבעית משמש הרימון בצורות שונות כבר 8,000 שנה, החל מסיוע לבעיות עיכול ודלקות שונות ועד התאוששות משיכרות.

בסוף שנות ה- 90 החלה לעלות ההתעניינות בסגולות הרימון כאשר מחקרים בטכניון הוכיחו את השפעותיו החיוביות הרבות על הלב וכלי הדם.
3 סיבות לשתיית מיץ רימון:
  1. מחקרים שנערכו בטכניון ובארה"ב מוכיחים ששתיית מיץ רימון עדיפה על פני אכילת הפרי עצמו, משום שמעל ל- 70% מנוגדי החמצון בו משתחררים מהקליפה בזמן הסחיטה.
    במסחטת HUROM או BIOMIX ניתן להכניס את הגרגירים כפי שהם, ובתהליך הסחיטה מופרדים הציפה הלבנה והגרעין מהמיץ עצמו. למיכל הסחיטה ניתן להוסיף ירקות נוספים ליצירת שילוב מזין, וטעמים שונים.
  2. הרימון עשיר בנוגדי חמצון עוצמתיים כגון: פוליפנולים, טאנינים, פלבנואידים ועוד. כמות נוגדי החמצון ברימון גבוהה יותר מזו הקיימת בחמוציות או בתה ירוק אשר תכולתם נחשבת גבוהה.
    הפוליפנולים מעכבים התפתחות תאים סרטניים, ומונעים טרשת עורקים ע"י עידוד פירוק השומנים בכלי הדם. פירוק השומנים משפר את זרימת הדם בגוף, מוריד רמות כולסטרול מסוג LDL, מוריד לחץ דם, מגן מפני התקפי לב ואירוע מוחי.
    מחקר של המחלקה הביוכימית בפקולטה לרפואה בטכניון מצא כי אנשים אשר שתו 100 מ"ל מיץ רימונים ביום במשך שנה, הורידו 20-30% מטרשת העורקים אשר נמצאה אצלם בתחילת המחקר. בנוסף, הוצג שיפור דרמטי בערכי לחץ הדם של המשתתפים.
  3. הרימון עשיר בוויטמינים ומינרלים כגון: ויטמין C, ויטמיני B, ויטמין K, אשלגן, ברזל ועוד. לכן שתיית מיץ רימון מומלצת במיוחד לנשים בהריון, אנשים הנוטים לאנמיה, ובעלי חסר משמעותי בברזל.